این مقاله را به اشتراک بگذارید
غذاهای فرآوری شده چرب، شور و شیرین می توانند با تحریک التهاب مزمن در روده، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در افراد افزایش دهند.
محققان در 10 دسامبر در ژورنال Gut گزارش دادند که در یک مطالعه جدید، تومورهای روده بزرگ گرفته شده از افراد با رژیم غذایی ضعیف دارای سطوح بالاتری از مواد بیوشیمیایی پیش التهابی و همچنین سطوح پایین تری از موادی بودند که التهاب را کاهش می دهند و باعث بهبودی می شوند.
دکتر تیموتی یتمن، پروفسور جراحی در کالج پزشکی دانشگاه فلوریدا جنوبی، گفت: “به خوبی شناخته شده است که بیمارانی که رژیم غذایی ناسالم دارند، التهاب در بدنشان افزایش یافته است.”
یتمن در بیانیهای دانشگاه افزود: «اکنون این التهاب را در خود تومورهای روده بزرگ میبینیم و سرطان مانند یک زخم مزمن است که بهبود نمییابد. اگر بدن شما با غذاهای فوق فرآوری شده روزانه زندگی می کند، توانایی آن برای التیام زخم به دلیل التهاب و سرکوب سیستم ایمنی کاهش می یابد که در نهایت به سرطان اجازه رشد می دهد.
غذاهای فوق فرآوری شده غذاهایی هستند که با استفاده از روش های صنعتی برای پمپاژ آنها پر از چربی، نشاسته، قند، نمک و روغن های هیدروژنه ناسالم ساخته شده اند. این افزودنیها به ماندگاری محصولات بیشتر در قفسه کمک میکنند و طعم و طعم را اضافه میکنند.
به گفته محققان، نمونه هایی از غذاهای فوق فرآوری شده شامل فست فود، بستنی، گوشت اغذیه فروشی، هات داگ، چیپس میان وعده، غلات صبحانه، نوشیدنی های گازدار، شام منجمد و سوپ های بسته بندی شده است.
طبق گفته کلینیک کلیولند، غذاهای فوق فرآوری شده با افزایش خطر بیماری قلبی، چاقی و دیابت نوع 2 مرتبط است.
برای این مطالعه، محققان 162 نمونه سرطان روده بزرگ را که از بیماران تحت درمان در بیمارستان عمومی تامپا در فلوریدا گرفته شده بود، تجزیه و تحلیل کردند.
نتایج نشان داد که رژیم غذایی میتواند بر سطوح مواد شیمیایی بدن تأثیر بگذارد که با سرطان روده بزرگ مبارزه میکنند یا آن را ترویج میکنند.
به عنوان مثال، به گفته محققان، غذاهای فرآوری نشده سالم مانند خرچنگ، ماهی قزل آلا، هالیبوت، اسفناج، کلم بروکسل و تکه های بدون چربی گوشت تمایل به افزایش سطوح مواد شیمیایی که التهاب را سرکوب می کنند، هستند.
محقق گانش هالد، استادیار موسسه قلب سلامت دانشگاه فلوریدا جنوبی توضیح داد: بدن ما طوری طراحی شده است که به طور فعال التهاب را از طریق ترکیبات بیواکتیو لیپیدی [چربی] مشتق شده از چربی های سالم مانند آووکادو که مصرف می کنیم، حل کند.
هالد افزود: «لیپیدهای زیست فعال مولکولهای بسیار کوچکی هستند که از غذاهایی که ما میخوریم به دست میآیند و اگر مولکولها از محصولات غذایی فرآوریشده به دست میآیند، مستقیماً سیستم ایمنی بدن را برهم میزنند و باعث التهاب مزمن میشوند.»
این نتایج از یک رویکرد جدید و طبیعی برای پیشگیری از سرطان پشتیبانی میکند که محققان آن را «پزشکی قطعنامه» مینامند.
یتمن می گوید: «سیستم ایمنی انسان می تواند بسیار قدرتمند باشد و به شدت بر محیط ریز تومور تأثیر بگذارد، که اگر به درستی برای سلامتی و تندرستی مهار شود، عالی است. اما نه اگر توسط لیپیدهای التهابی غذاهای فرآوری شده سرکوب شود.
به گفته محققان، داروی رزولوشن رژیم های غذایی غنی از غذاهای سالم و فرآوری نشده، همراه با فعالیت بدنی و خواب خوب را ترویج می کند.
یتمن گفت: «این پتانسیل را دارد که انقلابی در درمان سرطان ایجاد کند و فراتر از داروها برای مهار فرآیندهای درمانی طبیعی حرکت کند. “این گامی حیاتی در جهت رسیدگی به التهاب مزمن و پیشگیری از بیماری ها قبل از شروع آنها است.”
منبع:usnews